Art Attack Logo

Flotte anmeldelser af bogen om Bellevue:

 

Villabyerne

 

Berlingske

 

CPH Culture

 

Lokalavisen Gentofte

 

Hør Ulla Strømbergs udsendelse på P1

 

Bogreception på bogen om Bellevue Teatret

 

Den 19. november kl. 17 holdes bogreception på Bellevue Teatret. Her vil forlaget Bogværket præsentere den nye bog ”Bellevue Teatret” af Ulla Strømberg, som vil være til stede og fortælle om arbejdet med de gamle kilder, anmeldelserne og de levende kilder, folk, der har arbejdet på og bag scenen.

 

Arkitektur og Teater

Ulla Strømberg har igennem flere år gravet dybt i arkiver for at skrive den fulde historie om Bellevue Teatret – arkitektonisk, historisk og kunstnerisk. Bogen er skrevet i en tid, hvor der endnu er nogen, der kan huske det gamle badehotel, biografen og genåbningen af teatret i 1979.

 

Bogen falder i tre dele

Første del beskæftiger sig med arkitekturen, kulturhistoriske forudsætninger, arkitektoniske inspirationskilder og en beskrivelse af selve bygningsværket.

Anden del tager fat fra teaterets åbning i 1936 med en traditionel dansk revy efterfulgt at et par år med sommerteater. Derefter transformeredes stedet til biograf og overlevede perioden i 1970erne, hvor mange andre biografer mistede livet i kampen mod TV.

Tredje del giver et indblik i teatrets kunstneriske dagligdag. Fra Jes Kølpin og co. genoptog teaterdriften og fandt en helt særlig genre: originalt, dansk musikteater og supplerede med moderne dans (Modern Dance), stand-up og show – Ørkenens Sønner, Det Brune Punktum, Brdr. Lund Madsen og Rytteriet.

 

Gammel kærlighed

For Ulla Strømberg har arbejdet med bogen været lidt som at genopdage en gammel kærlighed.

 ”Bogen må gerne opfattes som en kærlighedserklæring til bygningen og kulturinstitutionen, der på trods af skiftende tider og modstand, har fastholdt, vedligeholdt og udviklet både kunsten og kulturen inden for arkitektur og teater.” udtaler Ulla Strømberg.

Det sker med et ydmygt buk for arkitekten Arne Jacobsen, som med æstetisk overskud og i sommerhumør skabte stedet.

 

En æra er slut – og en ny begynder

Bogen kan læses som en markering af bygningens ejer Jes Kølpins indsats og udholdenhed i en kultur- og kunstverden, som er alt andet end stabil og taknemmelig.

I Bellevue Teatret smelter arkitekturen og teaterforestillingen sammen i en særlig stemning af sol, lethed og fremskridtstro og som erindring om en tid, da arkitekturen var ung og uden grænser.

 

Læs uddrag af bogen her

 

Hent pressebilled her

 

 

Ulla Strømberg, mag. art. i teatervidenskab, Københavns Universitet.

Kulturjournalist, DR, 1976-2002, museumsdirektør på Teatermuseet i Hofteatret, København, 2002-2010. Har bl.a. redigeret eller skrevet: Hamlet og Hamlet, 1980, Teatermuseet i Hofteatret, 2005, Krøyer og teatret, 2005, Kaleidoskop på vrangen, 2005, Dansk Danseteater, 2006, Ibsen på dansk, 2006, Teater-malere, 2007, Det private Initiativ, 2008, og Historien om Rønne Theater, 2011. Tildelt Akademiets N.L. Høyen Medaille, 2000 og Poul Gernes Mindefonds Pris, 2001.

 

 

 

Copyright Art Attack ApS 2013 CVR: 31253683